Najznačajniji cestovni objekti

Tunel Učka

Tunel Učka je od neizmjernog značaja za povezivanje Istre s kontinentalnom Hrvatskom. Duljina tunela Učka iznosi 5062 metra, a širina 9,10 metara. Nalazi se na koti 500 m.n.m. Promet se odvija u oba smjera uz ograničenje brzine od 80 km/h. Tunel Učka opremljen je s 83 kamere za nadzor, modernim vatrodojavnim sustavom, 39 vatrogasnih hidranata, 74 SOS stanice, a u tunelu se nalazi i pet ugibališta i tri okretišta. Tunel je probijen 1978.godine, a pušten je u promet u rujnu 1981.godine.

Sigurnosna komunikacija s centrom upravljanja

Zbog sigurnosti svih sudionika u prometu, tunel „Učka“ je pod video nadzorom 24 sata na dan opremljen sustavom automatske indentifikacije incidenta. Ovaj sustav u realnom vremenu analizira stanje prometa u tunelu te detektira moguće izvanredne situacije ili incidente, kao što su usporavanje prometa, zaustavljeno vozilo, predmet na kolniku, pješak u tunelu, pretjecanje te pojava dima u tunelu. Ovaj sustav je od iznimne važnosti radi brzog otkrivanja incidenta te promptnog aktiviranja sigurnosnih mjera. U centru upravljanja također se kontinuirano nadzire i regulira ventilacija u tunelu - zagađenje čestica zraka ugljičnim monoksidom, brzina zraka u tunelu, vidljivost, tlak zraka na ulazu i izlazu iz tunela, temperatura zraka i temperatura asfalta. Rasvjeta u tunelu stalno se prilagođava dnevnom svjetlu radi bolje prilagodbe oka vozača na smanjenu vidljivost u tunelu.

Na 5 ugibališta za zaustavljanje u nuždi postavljeni su infracrveni senzori prisutnosti vozila, tako da je svako vozilo koje se zaustavi na ugibalištu automatski evidentirano u centru upravljanja tunelom. Ugibališta su također pod video nadzorom. Sva ugibališta su opremljena SOS telefonima, kojima se direktno razgovora s dežurnim operaterima u centru upravljanja. Na ugibalištima su dostupni i aparati za gašenje požara. Sva ugibališta uvijek su potpuno osvijetljena.
SOS telefoni za dojavu kvara, zastoja ili nesreća raspoređeni su uzduž tunela, na svakih 150 metara. Interventne ekipe spremne su za pristupanje u pomoć i spašavanje 24 sata na dan. Po aktivaciji infracrvenih senzora, video zapisa ili SOS telefona, dežurna vatrogasna ekipa odmah kreće na intervenciju.

U izvanrednim situacijama u tunelu na frekvencijama HR 2. programa, Radio Rijeka i Radio Istre, emitiraju se posebne upute za pravilno postupanje u slučaju izvanrednih situacija.

Vijadukt Limska Draga

Vijadukt Limska Draga izgrađen je 1991. godine radi premošćivanja duboke suhe doline Limske Drage.

Duljina vijadukta iznosi 552 metra, dok mu je ukupna širina 12,10 m. Rasponska konstrukcija je čelični sandučasti nosač promjenjive visine. Rasponi su 80+100+160+100+80 m.

Najveća visina vijadukta iznad terena je 125 m.

Most Mirna

Most Mirna dugačak je 1.354 m i kao takav najznačajniji je građevinski objekt dionice A9 Istarskog ipsilona. On doslovce pluta nad dolinom rijeke Mirne čije je tlo vrlo mekano, a najdublje bušotine nisu dosegnule čvrsto tlo. Stoga most počiva na plutajućim pilotima od kojih najduži dopiru i do 80 metara dubine. Cjelokupna konstrukcija obuhvaća ukupno 14,2 km metalnih pilota zabijenih u tlo koje štiti električno polje kako bi se izbjegle teškoće s korozijom (sustav katodne zaštite). Na tom se objektu promet također odvija dvosmjerno, uz ograničenje brzine od 60 km/h.