U slučaju opasnosti, kvara, zastoja ili nesreće

Uključite sva 4 pokazivača smjera, postupno zaustavite vozilo na ugibalištu ili uz krajnji desni rub kolnika i isključite motor. Pozicijska svjetla na vozilu ostavite obavezno uključena.

U slučaju nesreće, ostanite u svom vozilu, pričekajte dolazak interventne ekipe ili poštujte posebnu prometnu signalizaciju koja se uključuje u izvanrednim situacijama. Slušajte i slijedite upute operatera centra za upravljanje preko radija.

U slučaju kvara na vozilu, nakon uključivanja sva 4 pokazivača smjera i postupnog zaustavljanja uz desni rub kolnika, koristite najbliži SOS telefon za izravnu komunikaciju s centrom upravljanja. Uvijek koristite SOS telefone jer se njima automatski prepoznaje Vaša točna lokacija u tunelu.

POZOR: PRIJE IZLASKA IZ VOZILA, DOBRO PROVJERITE PRIBLIŽAVA LI VAM SE DRUGO VOZILO! IZ VOZILA IZAĐITE KROZ DESNA VRATA! Obucite reflektirajući prsluk.

Vaše zaustavljanje zabilježit će nadzorne kamere te će dežurna vatrogasna služba odmah biti poslana do Vašeg vozila.

U slučaju da vozilo ispred Vas bude u kvaru ili naiđete na kolonu zaustavljenih vozila, odmah uključite sva 4 pokazivača smjera, postupno se zaustavite tako da ostavite dovoljan razmak između Vašeg vozila i vozila koje se nalazi ispred Vas.