Društvena odgovornost

Projekt Istarskog ipsilona ne trebamo suditi samo prema brojkama i izračunima. Potrebno je uvažiti mnoge parametre koje nije moguće kvantificirati, jer životi naših korisnika ili čistoća našeg okoliša nemaju cijene.

Dodjela nagrada za Studentske inovacije

Bina-Istra nagradila najbolje studentske projekte!

Opširnije >>

Razvoj regije

Izgradnjom Istarskog ipsilona unutrašnjost Istre doživjela je veliku promjenu. Iako se zasluga za ovu pojavu ne može pripisati samo izgradnji Istarskog ipsilona, njezin utjecaj zacijelo je bio velik.

Opširnije >>

Kvaliteta života

S obzirom da se glavnina tranzitnog prometa zadržava na autocesti, projekt Istarskog ipsilona vraća mir i draž istarskim gradićima i selima po kojima su dugo vozili brzi automobili.

Opširnije >>

Nacionalna baština

Već niz godina Bina-Istra aktivno surađuje s Arheološkim muzejom Istre u istraživanjima arheoloških nalazišta koja su otkrivena duž trase Istarskog ipsilona.

Opširnije >>

ISO standardi

Certifikacijskim auditom provedenim od strane Det Norske Veritasa, okončan je postupak trostruke certifikacije.

Opširnije >>

Etičko poslovanje

Moralno i etičko ponašanje postalo je nezaobilazan element u svakodnevnom djelovanju Bina-Istra. U 2012. godini prihvaćen je Etički kodeks kojim se Bina-Istra jasno opredijelila za 10 načela djelovanja koja proizlaze iz moralnih i pravnih propisa.

Opširnije >>

Pravo na pristup informacijama

Bina Istra je, sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, omogućila svim svojim korisnicima ostvarenje prava na pristup informacijama.

Temeljem Zakona koji propisuje i načela prava na pristup, izuzetke od prava na pristup te postupak za ostvarivanje i zaštitu prava na pristup informacijama, korisnik može svoj zahtjev podnijeti pisanim putem ispunjavanjem Obrasca Zahtjev za pristup informacijama.

Opširnije >>

Pravila privatnosti grupe Bina-Istra

Od svibnja 2018. godine na snagu stupa Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) u cijeloj Europskoj uniji, koja će štititi osobne podatke korisnika, klijenata i zaposlenika.

Opširnije >>