Osnovni podaci iz Koncesijskog ugovora

25. rujna 1995. godine, Bina Istra je s Vladom Republike Hrvatske potpisala koncesijski ugovor za projektiranje, financiranje, građenje, upravljanje i održavanje dionica Matulji – Kanfanar – Pula te Kanfanar – Umag. Zauzvrat, Bina Istra je stekla pravo prikupljanja cestarine na navedenoj dionici u razdoblju od 32 godine od potpisivanja ugovora o koncesiji.

Koncesijski ugovor je izmijenjen i dopunjen u četiri navrata:

Prva je izmjena i dopuna uslijedila 1997. godine, kada je na tržištu kapitala bilo nemoguće prikupiti dovoljna sredstva kako bi projekt bio realiziran odjednom. Zbog toga je razloga odlučeno projekt graditi u fazama.

Druga je izmjena i dopuna načinjena 1999. godine, kada je Koncedent sebi vratio pravo potpunog odlučivanja o politici naplate cestarina te je odlučio da neće biti primijenjen zatvoreni sustav naplate. Zauzvrat, Koncedent je osigurao financijsku potporu. tijekom prvih godina provedbe projekta.

Do treće je izmjene i dopune Ugovora o koncesiji došlo 2003. godine, a ona je Bina Istri omogućila refinanciranje njezinih zajmova pod povoljnijim uvjetima, kao i financiranje građenja dionice Umag – Kanfanar i Vodnjan – Pula. Koncedent je nadalje postigao da njegov financijski doprinos bude vraćen kada projekt dosegne financijsku ravnotežu.

Četvrti dodatak Ugovoru o koncesiji potpisan je krajem kolovoza 2008. godine, a njime se omogućuje izgradnja punog profila Istarskog ipsilona od Umaga do Pule te od Kanfanara to Pazina, odnosno pretvaranje 90 km Ipsilona u četverotračnu autocestu.

Temeljne odrednice Koncesijskog ugovora su kako slijedi:

Osnovne obveze Koncesionara:

• Izrada projekata, financiranje te građenje Istarskog ipsilona 141 km, zajedno sa svim objektima,
• Upravljanje, održavanje i obnova postojećih dionica,Dostaviti te ishoditi na odobrenje Koncedentu, dioničarima i zajmodavcima godišnje ugovorne troškove i cestarine
• Svaki godišnji višak nokon podmirenja ugovornih obveza vratiti Koncedentu
• Izgradnju drugog kolnika 141 km duge prometnice kada promet dosegne 10 000 vozila dnevno (ili 16 000 vozila dnevno u ljetnoj sezoni).

Osnovne obveze Koncedenta:

• Otkup zemljišta i prelaganje instalacija,
• Ishođenje lokacijskih dozvola,
• Stavljanje postojećih dionica (55 km) na raspolaganje Koncesionaru,
• Uplata financijskog doprinosa (u zamjenu za prvobitno predviđene cestarine) nakon odobrenja troškova i cestarina koje svake godine predlaže Koncesionar na temelju ugovorne dokumentacije.

Po isteku trajanja koncesije, Bina Istra bez naknade stavlja objekt na raspolaganje Koncedentu. Objekat tada mora biti u dobrom stanju.