Sigurnost ceste

Pružanje maksimalne sigurnosti korisnicima naše cestovne mreže jest jedan od najvažnijih zadataka Bine-Istre. Naši djelatnici u službama sigurnosti i održavanja angažirani su na upravljanju, nadzoru i regulaciji prometa 24 sata na dan, 365 dana u godini.

Na našoj prometnici istodobno dežuraju 3 ekipe ophodara koji su spremni intervenirati u svakom trenutku i priskočiti u pomoć korisnicima. Njihova je prisutnost znatno veća od zahtjeva hrvatskih normi. Potrebno je prosječno 11 minuta da naši ophodari stignu na mjesto nezgode.

Unapređivanje sigurnosti prometovanja i preventivna prometna signalizacija

Bina-Istra kontinuirano povećava opseg preventivne prometne signalizacije s ciljem utjecanja na svijest vozača o važnosti poštivanja prometnih propisa.

  Na šest izabranih pozicija Ipsilona postavljeni su informativni radari koji vozačima pokazuju trenutačnu brzinu kojom se kreće njihovo vozilo.
 

Revizijom horizontalne signalizacije u zonama pretjecanja dodane su strelice najave završetka zone pretjecanja koje vozače upućuju na povratak u vozni trak.

    Na svim punim crtama duž cijelog Istarskog ipsilona postavljene su vibrirajuće, odnosno zvučne trake kako bi se vozače dodatno upozorilo da ne smiju pretjecati ili "sjeći" zavoje.
 

Za vrijeme turističke sezone, od proljeća do jeseni, kada se bilježi znatno intenzivniji promet, naša stalna suradnja i koordinacija s policijom je pojačana - policija svakodnevno vrši kontrolu brzine, istovremeno na više dionica Ipsilona. Osim toga, zbog preventivnih razloga i očekivanog znatnog povećanja prometa, na naplatnim postajama tunela Učka i mosta Mirna tijekom ljetnih mjeseci angažirani su dodatni timovi hitne medicinske pomoći.

Unatoč kvaliteti tehničkih karakteristika ceste te naporima naših djelatnika i policije, dolazi do prometnih nezgoda koje mogu imati tragične posljedice za vozače i putnike.

Najčešći uzroci prometnih nesreća su:

- prevelika brzina
- nepropisno pretjecanje
- premali razmak između vozila
- alkoholiziranost vozača
- umor

Nakon što u promet bude puštena druga faza izgradnje, odnosno četverotračna autocesta, razina sigurnosti bit će još veća, posebice u pogledu izbjegavanja rizika od izravnih sudara.