Turistička signalizacija uz Istarski ipsilon

Investicija vrijedna 260 000 kuna

Svojim položajem Istarski ipsilon dodiruje veliki broj turističkih centara, kao i znamenitih gradića u središnjem dijelu Istre. Stoga Ipsilon kao glavna istarska prometnica ima značajnu funkciju u turističkoj valorizaciji Istre.

Istarski ipsilon - prometnica koja u svom istočnom dijelu prolazi istarskim poluotokom od Matulja (Rijeke) do srca Istre (Kanfanara), a zapadnim dijelom se proteže praktički od granice s Republikom Slovenijom preko Vodnjana pa sve do Pule, upotpunjen je dodatnom putokaznom signalizacijom.

  U dogovoru s Turističkom zajednicom Istarske županije, koncesionar Istarskog ipsilona, tvrtka Bina-Istra, investirala je 260000,00 kuna u postavljanje turističke signalizacije na 31 poziciji uzduž Istarskog ipsilona.
 

Novom signalizacijom označene su povijesno-kulturne i prirodne znamenitosti i turistička mjesta i naselja u unutrašnjosti Istre i na njenim obalama.

Tako se motorizirani turisti pozivaju da otkriju spomenike kulture, znamenitosti i ljepote Istre kao što su npr. Grožnjan, Motovun, Momjan, jama Baredine, porečka bazilika, Limski kanal, Dvigrad, Sv. Petar u šumi, Hum, Roč, pazinski Kaštel, Gračišće itd. te gradove, odnosno turistička odredišta kao što su Tar, Vabriga, Brtonigla, Višnjan, Funtana, Fažana, Barbariga, Duga uvala, itd.