Savjeti za sigurnu vožnju

Provjerite što su prijatelji, a što neprijatelji vozača, kako sigurno voziti tunelom i autocestom, te kako izbjeći nezgode u prometu.

Osnovna pravila sigurnosti na cesti

Redovito servisirajte vozilo - neka vaše vozilo uvijek bude u tehnički ispravnom stranju (provjerite gume, razinu ulja u motoru, rashladnu tekućinu, kočnice itd.)

Opširnije >>

Vožnja u tunelu

Prije ulaska u tunel i izlaska iz tunela, prilagodite brzinu vožnje!

Opširnije >>

Vožnja autocestom

Ceste namijenjene isključivo za promet motornih vozila omogućuju puno bržu i ugodniju vožnju (najmanje 80 km/h) od ostalih cesta.

Opširnije >>

Vožnja u koloni

Uvijek održavajte sigurnu udaljenost od vozila koje se nalazi ispred Vas. Pri brzini od 90 km/h razmak između vozila trebao bi biti 50 metara.

Opširnije >>

Vožnja u otežanim vremenskim uvjetima

Jako sunce, kiša, magla, jak vjetar, poledica, snijeg, ledena kiša, nagli prelazak iz osunčanih područja u dio koji je u sjeni... mogu smanjiti vidljivost, ograničiti brzinu vozačeve reakcije, smanjiti mogućnost upravljanja vozilom, smanjiti razinu prianjanja guma za kolnik te biti pogibeljne za vozača i druge sudionike u prometu.

Opširnije >>

Prijatelji/ neprijatelji vozača

Cilj je svakog putovanja stići sigurno na odredište. Kako biste to postigli, uvijek se u prometu trebate ponašati kao odgovoran i pažljiv vozač koji izbjegava «neprijatelje» vozača, a na «prijatelje» se mudro oslanja.

Opširnije >>

Ostali savjeti

Opširnije >>