Sigurnost na Istarskom ipsilonu

Dobre tehničke karakteristike dionica - križanja u dvije razine, usponi i radijusi krivina po normama građenja autocesta, ugibališta na svaka 2 km, odmorišta, SOS telefonija, meteorološke stanice, osvijetljeni čvorovi, zatvoreni sustav odvodnje... - pridonose postignutom stupnju sigurnosti na Istarskom ipsilonu.

Sigurnost ceste

Pružanje maksimalne sigurnosti korisnicima naše cestovne mreže jest jedan od najvažnijih zadataka Bine-Istre. Naši djelatnici u službama sigurnosti i održavanja angažirani su na upravljanju, nadzoru i regulaciji prometa 24 sata na dan, 365 dana u godini.

Opširnije >>

Sigurnost tunela

Svaki tunel je po definiciji vrlo opasno područje, a da bi ograničila rizike, Bina-Istra je uspostavila niz mjera u cilju maksimalnog smanjenja rizika.

Opširnije >>

Inteligentni sustavi u funkciji kontrole prometa

Nakon što su u ožujku 2008. godine ugrađeni novi senzori u tunelu Učka koji mjere smjer i brzinu strujanja zraka, vidljivost, razinu koncentracije ugljičnog monoksida i temperaturu zraka u tunelu, Bina-Istra je polovicom lipnja 2008. pustila u funkciju i potpuno novi sustav za nadzor i praćenje prometa u tunelu Učka.

Opširnije >>