Novosti i obavijesti

Projekt CROCODILE 3

Projekt predstavlja suradnju javne uprave, upravitelja  državnih cesta i autocesta i pružatelja usluga o stanju prometa, a kao logički nastavak ranijih faza projekta Crocodile.

Opširnije >>

Europski dan bez poginulih na cestama

Vozite oprezno za Europski dan bez poginulih na cestama 19. rujna 2018.

Opširnije >>

Ubacite OPREZ u brzinu!

Kako bi se povećalo stanje sigurnosti a pogotovo u odnosu na ponašanje mladih vozača, Policijska uprava Istarske županije u suradnji s auto školama i Bina-Istrom, započela je s provođenjem preventivnog projekta

Opširnije >>

Inteligentni sustavi u funkciji kontrole prometa

Pored senzora koji u tunelu Učka mjere smjer i brzinu strujanja zraka, vidljivost, razinu koncentracije ugljičnog monoksida i temperaturu zraka u tunelu, Bina-Istra je pustila u funkciju i sustav za nadzor i praćenje prometa u tunelu Učka.

Opširnije >>

Dogradnja sustava radio veza u tunelu "Učka"

U potpunosti svjesna važnosti koju tunel Učka ima za povezivanje Istre s kontinentalnom Hrvatskom, Bina-Istra je instalirala i pustila u funkciju sustav radio veza u tunelu.

Opširnije >>

Turistička signalizacija uz Istarski ipsilon

Svojim položajem Istarski ipsilon dodiruje veliki broj turističkih centara, kao i znamenitih gradića u središnjem dijelu Istre. Stoga Ipsilon kao glavna istarska prometnica ima značajnu funkciju u turističkoj valorizaciji Istre.

Opširnije >>

Obnova i modernizacija SOS sustava u tunelu Učka

Ugradnjom novih SOS uređaja u tunelu Učka, cijeli sustav je usklađen s europskom direktivom 2004/54/EC.

Opširnije >>