Sigurnost tunela

Svaki tunel je po definiciji vrlo opasno područje, a da bi ograničila rizike, Bina-Istra je uspostavila niz mjera u cilju maksimalnog smanjenja rizika:

  Vatrogasna jedinica prisutna je na oba ulaza u tunel 24 h dnevno te posjeduje posebnu opremu za intervenciju u slučaju požara. Naše vatrogasne vježbe pokazuju da je vatrogascima potrebno maksimalno 7 minuta od izbijanja požara da sa svojom opremom stignu na lice mjesta. Za svoje procedure interveniranja, Bina-Istra dobila je certifikat ISO 9001.
 

-Godišnje se provode 4 vježbe putem kojih se provjerava tehnička ispravnost opreme te stručnost radnika. Na vježbama aktivno sudjeluje 20 profesionalnih vatrogasaca Bine-Istre te predstavnici vatrogasaca susjednih javnih vatrogasnih postrojbi.
-Obnovljen je i moderniziran sustav automatskog otkrivanja požara, sustav ventilacije te videonadzora.
-Organizirana je sustavna pratnja svih vozila koja prevoze opasne terete.
-Bina-Istra je intenzivirala suradnju s policijom za pojačanje mjera kontrole korisnika koji se ne pridržavaju posebnih pravila prometovanja u tunelu. Policijskoj upravi Istarske županije dat je na raspolaganje prostor opremljen s video sustavom tunela „Učka“. 

  Ugrađen je novi, napredni sustav radio veza u tunelu „Učka“ za vanjske interventne službe (policija, hitna medicinska pomoć... opširnije»), uz prijenos FM radio signala (HR2, Radio Rijeka i Radio Istra)
 

-Cijelom dužinom tunela Učka postavljene su vibrirajuće, odnosno zvučne trake kako bi se vozače dodatno upozorilo da u tunelu ne smiju pretjecati.

Centar upravljanja tunelom

- Zbog sigurnosti svih sudionika u prometu, tunel «Učka» je pod video nadzorom 24 sata na dan (opremljen tzv. CCTV kamerama). U centru upravljanja tunelom nadzire se i upravlja cjelokupnim prometom vozila, a svako zaustavljanje vozila, otvaranje vrata na vozilu, pristup požarnim aparatima ili bilo koja druga situacija koja je različita od normalnog prometa vozila, automatski se dojavljuje i alarmira operatere u centru. U centru upravljanja također se kontinuirano nadzire i regulira ventilacija u tunelu – zagađenje čestica zraka ugljičnim monoksidom, brzina zraka u tunelu, vidljivost, tlak zraka na ulazu i izlazu iz tunela, temperatura zraka i temperatura asfalta. Rasvjeta u tunelu stalno se prilagođava dnevnom svjetlu radi bolje prilagodbe oka vozača na smanjenu svjetlost u tunelu.
- Na 5 ugibališta za zaustavljanje u nuždi postavljeni su infracrveni senzori prisutnosti vozila tako da je svako vozilo koje se zaustavi na ugibalištu automatski evidentirano u centru upravljanja tunelom. Ugibališta su također pod video nadzorom. Sva ugibališta su opremljena SOS telefonima kojima se direktno spaja u razgovor s dežurnim operaterima u centru upravljanja. Na ugibalištima su dostupni i aparati za gašenje požara. Sva ugibališta uvijek su potpuno osvjetljena.
- SOS telefoni za dojavu kvara, zastoja ili nesreća raspoređeni su uzduž tunela, na svakih 150 metara. Interventne ekipe spremne su za pristupanje u pomoć i spašavanje 24 sata na dan. Po aktivaciji infracrvenih senzora, video zapisa ili SOS telefona, dežurna vatrogasna ekipa odmah kreće na intervenciju.
- 3 okretišta u tunelu također su opremljena opremom za komunikaciju, ali se njima smije koristiti isključivo u izvanrednim situacijama, i to samo uz odobrenje centra za upravljanje tunelom.
- U izvanrednim situacijama u tunelu na frekvencijama HR 2. programa, Radio Rijeke i Radio Istre možete čuti posebna upozorenja operatera iz centra za nadzor i upravljanje tunelom.