Bina Istra donirala ultrazvučni aparat KBC-u Rijeka

Bina-Istra kroz svoj rad nastoji poticati društveno odgovorno poslovanje a naročito projekte koji su usmjereni za dobrobit šire lokalne zajednice. Već tradicionalno, svake godine se odlučujemo za jedan ključni projekat kojeg nastojimo realizirati zajedno s našim poslovnim partnerima i vrijednim suradnicima. Vođeni načelima našeg godišnjeg programa održivog razvoja, koji je posebno usmjeren prema zdravlju i edukaciji djece, odlučili smo ovaj put našu pomoć usmjeriti prema bolnici Kantrida u Rijeci.

Sredinom 2016. godine, Bina-Istra je zajedno sa Istarskom i Primorsko goranskom županijom pokrenula humanitarnu akciju „Za zdravlje djece“ kako bi se doprinijelo poboljšanju zdravstvene njege koju pruža dječja bolnica Kantrida našim najmlađima iz Istre i Kvarnera.

Pored pokroviteljstva predsjednice RH, župana Istarske i Primorsko-goranske županije, podršku ovom projektu dali su istaknuti sudionici društvenog i gospodarskog sektora.

Uspješnoj realizaciji projekta doprinio je veliki Maestro Jose Carrerasa, koji je svojom izvedbom u pulskoj Areni priredio večer za pamćenje, a svakako i svi sponzori i donatori koji su podržali ovu akciju sudjelovanjem u humanitarnom koncertu. Prikupljenim iznosom od 500.000 kn, osiguran je nužno potrebnog aparat i oprema za pomoć u liječenju djece koja boluju od teških kardioloških bolesti.

U sklopu Kliničkog bolničkog centra Rijeka, godišnje se liječi i prati preko 3500 dojenčadi, djece i odraslih, a svake godine taj broj raste, obzirom da su kardiovaskularne bolesti najveći  uzrok smrtnosti u razvijenim zemljama.

Danas, Klinički bolnički centar Rijeka, bogatiji je za vrijedan ultrazvučni aparat koji će svoju primjenu naći u pedijatrijskoj kardiologiji kao i tijekom raznih zahvata u liječenju djece i odraslih.

Ravnatelj KBC-a Rijeka, prof. Davor Štimac istaknuo je, kako je to jedna od najvećih donacija koju su primili u posljednjih nekoliko godina a krajnji cilj je da se ta oprema preseli u bolnicu za majku i dijete koja se gradi na sušačkom lokalitetu riječkog KBC-a.

Uz generalnog direktora Bina-Istre Darija Silića i predstavnika Riječkog KBC-a, svečanoj primopredaju prisustvovali su zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula, zamjenica istarskog župana Giuseppina Rajko te gradonačelnik Rijeka Vojko Obersnel.